САЩ се придържат към позицията си и не планират да доставят на

...
САЩ се придържат към позицията си и не планират да доставят на
Коментари Харесай

САЩ все още не планиират да предоставят на Киев оръжия с далечен обсег

САЩ се придържат към позицията си и не възнамеряват да доставят на Украйна армейска тактическа ракетна система MGM-140 (ATACMS).

Това заяви в. " Вашингтон пост ", като се базира на източници от Пентагона.

Съобщава се, че по този въпрос не са водени основни полемики, а американското министерство на защитата счита системите ATACMS за нещо, от което Украйна няма незабавна потребност.

 

Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан по-рано е споменавал за настоящи полемики с Киев по отношение на опцията за доставка на системи ATACMS, само че към оня миг не е имало решение.

 

" Пентагонът има вяра, че Киев има други, по-належащи потребности от ATACMS и се притеснява, че изпращането на задоволително оръжия в Украйна, с цел да се реализира смяна на бойното поле, би подкопало съществено готовността на САЩ за други вероятни спорове ", написа изданието, като се базира на американски чиновници.

 

Съобщава се, че " Локхийд Мартин " към момента създава по 500 ATACMS годишно, само че всички тези артикули са предопределени за продажба на други страни. Въпреки че точният брой в арсенала на Съединени американски щати е засекретен, " Локхийд Мартин " е произвела единствено към 4000 единици, доста от които се употребяват от американската войска в бойни дейности, учения и периодически проби.

 

До края на 2023 година ATACMS на въоръжение в Съединени американски щати би трябвало да бъдат сменени с ракета от последващо потомство за прецизен удар, наречена Prism.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР